• Op 3 februari 2VeLA modelovereenkomst DBA016 heeft de eerste kamer de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) aangenomen. Door de invoering van de Wet DBA komt per 1 mei 2016 de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) te vervallen. De VeLA heeft exclusief voor haar leden het VeLA-branchemodel Overeenkomst van Opdracht op laten stellen en is als sector(voorbeeld)overeenkomst positief beoordeeld door de Belastingdienst.

    Voor VeLA-leden zal de invoering van de wet DBA per 1 mei 2016 dan ook weinig hoofdbrekers opleveren. Voor opdrachtgevers een extra motivatie om te kiezen voor een bij de VeLA aangesloten adviseur.

    Lees meer...

Met een lading Nederlands bier snel op weg naar Rusland.

Daar zitten ze te branden op deze aangename afwisseling van de bekende wodka. Op een mooie herfstdag wordt de huiftrailer helemaal vol geladen om in de behoefte te voorzien. En de chauffeur heeft een alternatieve route op zak. Niet de voor de hand liggende weg via Polen, maar een snellere reis per ferry over de Oostzee naar Helsinki en vandaar over de weg via St. Petersburg naar Moskou. Het levert twee dagen tijdwinst op.

Maar met één aspect is geen rekening gehouden: de vorst in Finland. Op een gegeven moment komt dan ook een telefoontje van de chauffeur uit Helsinki met de mededeling dat het 20 graden onder nul is. Hij verwacht dat binnen 24 uur alle bierflesjes uit elkaar zullen spatten.

Gelukkig kennen we op de route een collega-transporteur die bereid is om een van zijn trailers met koel- én verwarmingsinstallatie uit te lenen. Twee dagen later worden de smachtende Russen verblijdt met de verwachte lading Nederlands bier in topconditie.

 

Aart Steenbergen - Keijenborg Logistiek