• Op 3 februari 2VeLA modelovereenkomst DBA016 heeft de eerste kamer de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) aangenomen. Door de invoering van de Wet DBA komt per 1 mei 2016 de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) te vervallen. De VeLA heeft exclusief voor haar leden het VeLA-branchemodel Overeenkomst van Opdracht op laten stellen en is als sector(voorbeeld)overeenkomst positief beoordeeld door de Belastingdienst.

    Voor VeLA-leden zal de invoering van de wet DBA per 1 mei 2016 dan ook weinig hoofdbrekers opleveren. Voor opdrachtgevers een extra motivatie om te kiezen voor een bij de VeLA aangesloten adviseur.

    Lees meer...

Elk jaar organiseert de plaatselijke voetbalvereniging een tweedaags kamp voor de kleinsten.

Dit jaar stond daarbij een huldiging op het programma. De grote organisator van het kamp was voor de laatste keer in functie. Dus werd er al het hele jaar gebroed op een passend afscheid.

Het resulteerde uiteindelijk in een plan om hem ludiek ‘uit te fluiten’. Dus begon een zoektocht naar een leverancier voor ruim honderd fluitjes langs diverse websites en beurzen, met de voorkeur voor goedkope fluitjes in de clubkleuren.

Na heel wat vergeefse vragen wordt via een website de juiste aanbieder gevonden. Het is 13 dagen voor het fluitconcert. Levertijd: 14 dagen. Er wordt een mail tegenaan gegooid om het een en ander uit te leggen. Geen reactie. De aanbieder is alleen ’s middags telefonisch bereikbaar. Er wordt geduimd en gehoopt.

Op de maandag na het kamp komt uiteindelijk de doos binnen.

 

Bea Mantel - secretariaat VeLA