• Op 3 februari 2VeLA modelovereenkomst DBA016 heeft de eerste kamer de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) aangenomen. Door de invoering van de Wet DBA komt per 1 mei 2016 de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) te vervallen. De VeLA heeft exclusief voor haar leden het VeLA-branchemodel Overeenkomst van Opdracht op laten stellen en is als sector(voorbeeld)overeenkomst positief beoordeeld door de Belastingdienst.

    Voor VeLA-leden zal de invoering van de wet DBA per 1 mei 2016 dan ook weinig hoofdbrekers opleveren. Voor opdrachtgevers een extra motivatie om te kiezen voor een bij de VeLA aangesloten adviseur.

    Lees meer...

Een van onze opdrachtgevers vraagt om een nieuw magazijn te realiseren.

Het heeft onder andere een automatisch hoogbouw-palletmagazijn. Het betekent automatische aanvulling van de picklocaties. En vijf ladingen met pallets kunnen helemaal vanzelf gereed worden gezet.

Na een strak gecontroleerd begin groeit het vertrouwen en gaat het automatisme aan. Eerst onder toezicht en later helemaal zelfstandig.

Deze automatische start wordt gepland voor twee uur ‘s nachts. De eerste vrachtwagenladingen zijn dan ‘s ochtends om 6.00 beschikbaar. Iedereen is over de première van het automatische systeem geïnformeerd, behalve… de portier.

Die ziet midden in de nacht opeens rijdende kranen en pallets. Geschrokken belt hij allerlei contactpersonen, maar niemand neemt op.

Dus neemt hij de enig overblijvende uitweg: de centrale stroomvoorziening gaat uit. Dat helpt. De rust is weergekeerd. Tenminste, dat denkt hij.

 

Eric Hereijgers - St. Onge