• Op 3 februari 2VeLA modelovereenkomst DBA016 heeft de eerste kamer de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) aangenomen. Door de invoering van de Wet DBA komt per 1 mei 2016 de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) te vervallen. De VeLA heeft exclusief voor haar leden het VeLA-branchemodel Overeenkomst van Opdracht op laten stellen en is als sector(voorbeeld)overeenkomst positief beoordeeld door de Belastingdienst.

    Voor VeLA-leden zal de invoering van de wet DBA per 1 mei 2016 dan ook weinig hoofdbrekers opleveren. Voor opdrachtgevers een extra motivatie om te kiezen voor een bij de VeLA aangesloten adviseur.

    Lees meer...

De allereerste rit naar Italië is natuurlijk een hele uitdaging.

Het is 1991 en er bestaan nog allerlei grenzen en importbepalingen rond dieselolie. Bovendien is chauffeur Frits van tevoren naar het grenswisselkantoor geweest om lires te halen.

Het hele weekeinde gebruikt hij verder om de reis voor te bereiden. Hij heeft een wegenkaart van Italië gekocht, alle afstanden nagemeten en een plan uitgewerkt om de rijtijden optimaal in te vullen. Hij weet uit zijn hoofd welke route hij zal nemen en waar hij pauze zal gaan houden.

Zondagavond is het zo ver: de reis gaat beginnen. Net als hij wegrijdt, meent hij nog iets te zien in het donker in zijn spiegel. Hij stopt even, stapt uit en ziet een planner met een stapel papieren zwaaien. Die vraagt waar Frits naartoe gaat. “Naar Italië” zegt Frits en hij somt het hele reisschema op.

Het interesseert de planner niet. “Goed dat ik je nog zie, jij moet naar Denemarken”, zegt de planner. Daar gaat Frits, niet de poort uit en rechtsaf, maar linksaf, zonder kaart van Denemarken en zonder Deense kronen.

 

Frits de Wind - Frits de Wind logistiek advies