Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

 

NK Veiligste chauffeur 
Zaterdag, 9. Juni 2018, 10:00 - 15:00
De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur nadert z’n ontknoping. Op zaterdag 9 juni vindt op de Automotive Campus in Helmond de landelijke finale plaats, waarbij de tien veiligste chauffeurs van Nederland zullen strijden om de felbegeerde titel.

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag.

In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale.

Bij deze finale op 9 juni in Helmond staat vooral de praktijk centraal. Chauffeurs zullen via tal van oefeningen worden getest op hun kennis en vaardigheden als beroepschauffeur.

De hoofdprijs van het NK veiligste chauffeur is – behalve de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo trucks-fabriek in New River Valley.

De tien finalisten van het NK Veiligste Chauffeur zijn:

- Edso Sluijsmans (Deurne)

- Jan Vos (Meteren)

- Martijn Klink (Meppel)

- Vincent ten Zijthof (Heeten)

- Dinant Mombarg ((Lochem)

- Johannes Ritsma (Surhuisterveen)

- Nathaly Bol (Klazienaveen)

- Hans Thijssen (Haps)

- Martin Kolff (Goedereede)

- Corné Lauwers (Alphen, NB)

Het officiële openingswoord wordt om 10.00 uur gedaan door NK-ambassadrice Laurien Verstraten. Het programma duurt tot 15.00 uur.

Met vriendelijke groeten,

De organisatie van het NK Veiligste Chauffeur

TVM verzekeringen

Volvo Trucks Nederland
Locatie : Automotive Campus, Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond