Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

 

Logistics Topics Douanezaken 
Donderdag, 28. November 2019, 13:30 - 17:00

logo NDLHIDC

Nederland Distributieland organiseert samen met de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) op donderdag 28 november de Logistics Topics Douanezaken. Interesse? Aanmelden voor dit event is heel makkelijk, maar gaat net even anders dan gebruikelijk. Laat weten dat je aanwezig bent via de aanmeldpagina van de RPPC: https://www.rppc.nl/douanezaken. Vergeet je ook niet aan te melden voor de 32e Nationale Distributiedag 2019 via www.ndd.congres.nl. The world is our playground!

Risico’s en uitdagingen voor de logistiek in een verander(en)d speelveld

De afgelopen jaren is het toezicht op internationale goederenstromen steeds intensiever geworden. Autoriteiten die toezicht houden, zoals de Douane en de NVWA, staan in toenemende mate onder druk en dat heeft ook zijn weerslag op logistiek dienstverleners. De logistiek wordt geconfronteerd met nieuwe risico’s, terwijl het businessmodel door de automatisering en digitalisering toch al onder druk staat. Van logistiek dienstverleners lijkt verwacht te worden dat zij 'compliant' en volledig in control zijn. Zijn de verwachtingen reëel?

Praat hier op 28 november over mee met onze gastsprekers Jikke Biermasz (Ploum) en Sander van der Veeke (VEREX Customs Services). Jikke behandelt relevante ontwikkelingen en uitdagingen voor logistiek dienstverleners. Sander geeft praktische tips met als doel de supply chain zo effiënt mogelijk te laten verlopen. Onno van Elswijk (Douane) verzorgt een rondleiding over de Rijksinspectieterminal en geeft je een exclusief kijkje achter de schermen. De rondleiding gaat onder andere langs de containerscan en er worden diverse smokkelvoorbeelden gepresenteerd.

We starten samen bij FutureLand, maar voor de presentaties en de rondleiding worden er twee groepen samengesteld. De netwerkborrel houden we gezamenlijk.

Programma

13:30 - Inloop N;

14:00 - 17:00

  • Presentatie: Risico’s en uitdagingen voor de logistiek in een verander(en)d speelveld door Jikke Biermasz, advocaat/partner Customs, Trade & Logisitics bij Ploum;
  • Presentatie: Praktische douaneaspecten van inkomende en uitgaande containerstromen door Sander van der Veeke, Co-owner Verex customs services B.V.;
  • Rondleiding Rijksinspectieterminal door Onno van Elswijk, External Relations Office, Douane.

17:00 - Netwerkborrel, FutureLand

Netwerken met de leden van Rotterdam Port Promotion Council en Nederland Distributieland.

Locatie

FutureLand

Europaweg 902

Maasvlakte 2

Rotterdam

Over Verex

In 1978 is Verex (Verenigde Expediteurs) opgericht te Sas van Gent direct aan de grens met België. De oprichting stamt uit de tijd dat er nog fysieke stempels en douanedocumenten nodig waren, vandaar deze strategische plek aan het kanaal van Gent naar Terneuzen. Tegenwoordig verlopen alle douaneaangiftes elektronisch en beschikt Verex over alle vereiste douanevergunningen om alle soorten aangiftes in Nederland te verzorgen.

Over Ploum

Ploum, Rotterdam Law Firm, is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om bedrijven te kunnen adviseren en focust met name ook op haven, handel en logistiek.

Over de Rijksinspectieterminal

De Rijksinspectieterminal op de Maasvlakte stelt de Douane in staat om de volumegroei op te vangen van de containers die door de Rotterdamse haven gaan. Remote scanning en de nieuwste planningstools maken de containerafhandeling beduidend efficiënter.

Tot ziens op donderdag 28 november!

Locatie : FutureLand, Maasvlakte II
Contact : evenementen NDL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.