Logitech B.V.

 
    Gert Drent
   Postbus 134 Pricenhof Park 14
      3970 AC Driebergen
    +31 (0)30 691 1977
     
     
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    www.logitech.nl
     vCard

 

 

 

 

 

 

 

Logitech B.V. is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau dat is gespecialiseerd in vraagstukken en projecten op het terrein van infra en logistiek. Al tientallen jaren ontwikkelen wij resultaatgerichte, solide oplossingen voor onze opdrachtgevers, van idee tot en met realisatie en ingebruikname. Logitech vormt met vijftien enthousiaste medewerkers een professionele, flexibele organisatie. We hebben unieke expertise op het gebied van logistiek en railinfrastructuur. Bij multidisciplinaire projecten verzorgen we met ons uitgebreide kennisnetwerk alle benodigde deskundigheid.

Proactief denken, kwaliteit en feitelijke resultaten staan bij ons voorop. Wij zijn gedreven om slimme, innovatieve toepassingen te vinden in de combinatie van logistiek en techniek. Daarbij onderscheiden we ons door persoonlijke betrokkenheid, flexibiliteit en een dynamische aanpak.

Onze afdeling logistiek richt zich op de inrichting en verbetering van distributie activiteiten en intermodale logistiek. Onze werkzaamheden zijn in te delen in vier productgroepen:

  1. Railadvies en intermodale logistiek. Dit betreft met name beleidsondersteunende studies op het terrein van intermodale logistiek. Onze specifieke expertise betreft advisering en onderzoek naar spoorlogistiek en passende railinfrastructuur. Door haar kennis van en ervaring met de diverse transportmodaliteiten adviseert Logitech de belangrijke zeehavens in Nederland over hun transportnetwerken in de haven zelf en de transportverbindingen met het achterland.
  2. Openbare railinfra. Logitech is actief in onderzoek, ontwerp en realisatie van openbare railinfrastructuur. Naast het uitvoeren van studies en het uitwerken van het ontwerp, begeleiden wij de realisatiefase van aanbesteding tot en met oplevering op het gebied van hoofdbanen, stamlijnen, emplacementen, lightrail, tram- en metrosporen.
  3. Terminals en spooraansluitingen. De haalbaarheid van een terminal wordt onderzocht op logistiek, ruimtelijk en financieel vlak. Een zeer belangrijk onderdeel, voordat de technische detaillering start, is het logistiek onderzoek naar de routing op de terminal en de te hanteren op- en overslagequipement. Na de realisatie voeren wij onderhoudsinspecties uit en begeleiden het uit te voeren onderhoud.
  4. Logistiek. Vele van onze projecten op spoortechnisch vlak starten met een logistieke haalbaarheidsstudie. Immers tijdens de exploitatiefase moeten op het gerealiseerde object een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering mogelijk zijn. Vanuit deze achtergrond is het aandachtgebied logistiek ook een belangrijke pijler binnen ons werkveld.

Logitech ondersteunt haar opdrachtgevers met een logistieke analyse van de bedrijfsprocessen en het vaststellen van verbeterplannen. Wij begeleiden de realisatie van de gekozen oplossing. Voor onze opdrachtgever verzorgen wij het totale
project. Zo nodig werken wij in samenwerkingsverband met vaste partners.

Ons werkveld in de logistiek is niet gebonden tot uitsluitend spoorgerelateerde bedrijven. Logitech en haar medewerkers hebben ruime kennis van en ervaring met logistieke ontwerpvraagstukken in verschillende branches. Voorbeelden hiervan zijn het inrichten en uitwerken van (inter)nationale distributiecentra voor reservedelen, de afvalverwerking, sierteeltproducten.

Neem contact met ons om vast te stellen hoe wij uw logistiek in sneltreinvaart naar een hoger plan kunnen brengen.