Keijenborg Logistiek

 
    Aart Steenbergen
   Hengelosestraat 47
      7256 AA Keijenborg
    +31 (0)575 46 4290
     +31 (0)6 5118 7498
     
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    www.keijenborglogistiek.nl
     vCard

 

 

 

 

 

 

 

Transport & Logistiek optimalisatie zonder poespas.

Keijenborg Logistiek, advies en begeleiding, opgericht in 2000 door Aart Steenbergen en gebaseerd op een jarenlange ervaring in de wereld van transport & logistiek. Werkt vanuit de basis in het gelijknamige dorp in de Gelderse Achterhoek voor een zeer gevarieerde klantenkring in heel Nederland.

Een helder en doordacht advies is vaak het begin van een proces waar een vakkundige begeleiding bij geleverd dient te worden. Dat vindt u telkens terug in de kerntaken van Keijenborg Logistiek:

  • Analyseren en vervolgens optimaliseren van transport en distributieprocessen.
  • Onderzoeken en begeleiden naar verbeterpunten in de keten.
  • Doelgerichte acties ter verhoging van omzet en rendement.
  • Koersbepaling en klankbordfunctie.
  • Interim inzet op sleutelposities in de logistieke keten.
  • Selecteren van en koppelen aan de juiste logistieke partner.

 Fijnmazig distribueren is meer dan een vrachtwagen volproppen

Het komt nog voor: duw er maar zo veel mogelijk pallets en colli in voor een groot aantal afleveradressen en dan maar duimen dat de chauffeur aan het eind van de dag alles afgeleverd heeft. Het komt steeds minder voor: opdrachtgevers die deze werkwijze van hun logistiek dienstverlener nog accepteren.

Op een verantwoorde manier een professioneel distributienetwerk draaiend houden vergt heel wat meer kennis, investering en inspanning. Het begint al bij de order-entry, overwegend een via EDI ontvangen XML bestand, dat dezelfde dag vaak ook nog meerdere malen aangevuld wordt. De planner hoeft niet elk dorpje meer feilloos op de kaart aan te kunnen wijzen. Mits de opdracht van een correcte postcode voorzien is, kan er met behulp van goede distributie-planningsoftware een planning in elkaar gezet worden die klinkt als een klok.

Te verwachten vertraging op drukke trajecten, mileuzones, venstertijden, beperkt toegankelijke voetgangersgebieden, gemiddelde snelheid afhankelijk van het type wagen, laad-lostijd afhankelijk van ordergrootte en maximale arbeids / rijtijd van de chauffeur. Te veel om op te noemen, maar het zijn allemaal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. En dan zijn we er nog niet. De klant wil tegenwoordig volgen wanneer zijn zending afgeleverd zal gaan worden en een melding als de opdracht correct voltooid is. Wat te denken van de CO2 emissie per zending, kan ook al bepaald worden. Het wordt allemaal een beetje veel voor onze grijze massa. Gelukkig hebben we veel hulp van een groot scala aan software applicaties, maar de mens blijft een onmisbare factor.

Laten we die waarderen en de support geven die nodig is.