Alleggerita Consulting

 
    
   Kap.Verheggenstraat 18
      5988 KN Helden
    +31 (0)6 2501 0954
     +31 (0)6 2501 0954
     
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    www.alleggerita.nl
     vCard

 

 

 

 

 

 

 

Logistiek Bedrijfsadvies en Project Management op maat

Supply Chains van productiebedrijven, handelsondernemingen maar ook logistieke dienstverleners veranderen in een razend tempo. Iedere schakel in de keten wil zijn voorraad en daarmee het kapitaalbeslag verminderen, levertijd verkorten en actueel inzicht in goederen en financiële stromen krijgen. Gevolg zijn vaak steeds meer maar kleinere opdrachten en parallel lopende stromen van opdrachten voor business to business maar ook business to consumer direct. Ook nemen retourstromen met hun complexe beoordeling en crediteringsstructuren explosief toe in volume.

De bestaande inrichting van processen, systemen, de middelen maar zeker ook de denkwijze en werkwijze van management en medewerkers sluit hier niet zomaar op aan. Hoewel het totale ordervolume misschien niet gigantisch stijgt, wordt het wel verdeelt over meer kleinere porties waardoor het geheel onoverzichtelijker en ook lastiger te beheersen wordt. Het parallel en tegengesteld lopen van meerdere informatie en goederen stromen binnen de organisatie maakt het overzicht ook al niet makkelijker.

Bestaande informatiesystemen moeten steeds meer data verwerken tot informatie en worden ook steeds meer een spin in het web tussen leverancier bestelsystemen, transportpartner, web shops die direct inzicht en toegang tot de actuele voorraad of productiestatus nodig hebben en andere verkoopsystemen. Capaciteit en connectiviteit moet dit wel aankunnen.

Al deze veranderende vragen om een partner die u medewerkers helpt (coachend maar ook indien nodig tijdelijk als lijnverantwoordelijke) deze nieuwe wereld begrijpen. De fysieke werkomgeving aan kan passen aan de nieuwe eisen. Die de taal spreekt van uw processen omdat hij niet bang is om in de arena te acteren. Die transities al meerdere malen succesvol doorgevoerd heeft Die ook de taal van IT-, transport- en financiële specialisten spreekt en samen met deze naar het gewenste resultaat werkt.

Samen maken wij ook uw Supply Chain fit for the future.