Scoperesult

 
    Teun Bontes
   De Lits 20
      8939 BX Leeuwarden
     +31 (0)58 280 0069
     +31 (0)6 3333 0663
     
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    www.scoperesult.nl
     vCard

 

 

 

 

 

 

 

Voor een goede positie in de markt en deze te behouden is het noodzakelijk dat een organisatie zich continue blijft ontwikkelen. Om een ontwikkeling tot stand te brengen is het hebben van capaciteit een belangrijke voorwaarde. In de praktijk vormt het vrijmaken van die benodigde capaciteit een knelpunt voor veel organisaties. De operationele druk beheerst de agenda, waardoor de gewenste ontwikkeling in het gedrang kan komen.

SCOPERESULT is een initiatief van Teun Bontes en is gestart in 2008. Na meer dan 25 jaar ervaring te hebben opgedaan in de food industrie wordt de opgebouwde kennis gebruikt om bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van haar Supply Chain.Deze ondersteuning vindt plaats door het doen van zowel project- als interim management. Belangrijk is altijd de pragmatische aanpak die moet leiden tot zichtbaar resultaat.

SCOPERESULT richt zich op de maakindustrie waarbij de focus is het verbeteren van de aansturing in de Supply Chain wat moet leiden tot meer toegevoegde waarde. Dit betekent dat de aandacht wordt gericht op de aansturing van de keten, van leverancier tot klant. Belangrijk onderdeel voor de aansturing is het beoordelen en het op een hoger plan brengen van de plancycle.

Het inrichten van een goede plancycle betekent het inrichten van een forecast met een hoge accuracy. Vandaaruit wordt gewerkt om een productieplan en een schedule te ontwikkelen, zodanig dat er een toegevoegde waarde voor de onderneming ontstaat. Op basis van de daarbij verkregen informatie kan in samenspraak met alle disciplines een S&OP worden ontwikkeld. Door het maken van een S&OP ontstaan inzichten die kunnen leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en een pro-actieve marktbenadering.

Belangrijke elementen in de uitvoering zijn: Pragmatisch, hands on, coaching, resultaat, KPI ontwikkeling, waarde creatie.

Naast het ontwikkelen van aansturingsmodellen is o.a. ook ervaring opgedaan met:

  • Outsourcing van zowel productie als warehouse functies
  • Keten optimalisatie initiatieven
  • Inrichten Supply chain organisatie
  • ……………………