De kennismaking gaat al snel over op een verhaal over het nieuwe bedrijfspand. Trots vouwt de directeur een tekening op A0-formaat open en hangt deze aan de muur. Met een brede glimlach vertelt hij over design en uitstraling. Het ziet er inderdaad allemaal indrukwekkend uit. Dan zoomen we langzamerhand in op het magazijn. Al snel betrekt het gezicht van de directeur bij de vraag of hij heeft nagedacht over de plaatsing van de kolommen in het magazijn. Normaal gesproken vallen de kolommen bij een optimale magazijninrichting tussen de stellingenrijen en dat leidt tot het nodige capaciteitsverlies. Terwijl ik voorreken hoeveel het was, groeit de schrik van de directeur zienderogen. Een blik naar buiten verklaart de schrikreactie: de bouw is in volle gang. Aanpassingen in de constructie zijn niet meer mogelijk. Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Althans, met de nodige creativiteit is een zo efficiënt mogelijke magazijninrichting ontstaan. Maar het was nog beter geweest om voorafgaand aan de bouw even na te denken over de stramienmaat in het magazijn.

 

Pieter van de Bas - EVO