Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vlaams-Nederlandse Havendag

30 juni -10:00 - 18:00

De waterstofhub van Europa’, ‘de nieuwe energiehaven’ en ‘grootste draaischijf van groene waterstof’. Havens in Nederland en Vlaanderen duikelen over elkaar heen om de beste, de sterkste, de eerste en de grootste te zijn. Maar waar vinden de havens elkaar op weg naar één waterstof-ecosysteem? Samen met de ceo’s van alle Nederlandse en Vlaamse zeehavens gaan NT en Flows op zoek naar een antwoord op die vraag tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag op donderdag 30 juni.

We staan niet alleen stil bij de kansen van waterstof, de hele mix voor energietransitie komt voorbij. Want hoewel elektrificeren veel kansen biedt voor de sector, wacht hier ook een bijna onmogelijke opgave. Het stroomnet is ‘zo goed als vol’. Hoe gaan de netbeheerders zorgen voor voldoende capaciteit? Is het een kwestie van extra kabels aanleggen of moet er gezocht worden naar andere oplossingen? De ceo’s van zowel TenneT als Elia praten ons bij tijdens het evenement.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het hele programma.

Graag nodig ik u uit om aanwezig te zijn tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag op 30 juni in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. U kunt zich kosteloos registreren.

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
10:00 - 18:00