Wilar Hogenkamp

– Transport- en Industriële verpakkingen

– Pallets en palletpooling

Expertises

  • Transport- en Industriële verpakkingen
  • Pallets en palletpooling
In Contact

In de afgelopen dertig jaar hebben wij transportverpakkingsoplossingen mogen bedenken en uitvoeren voor vele producten die op basis van gewicht, afmeting, stabiliteit, temperatuur, vocht, houdbaarheid of fragiliteit extra zorg nodig hebben.
Dit kan variëren van het verpakken van glazen kunstwerken voor transport naar een buitenlandse Art Fair tot verpakken van een machineonderdeel van 10 meter lang, 4 meter breed en een gewicht van ruim 55 ton.
Maar ook van het ontwikkelen van een basis voor het transport van medicijnen waarbij de temperatuur voor enkele dagen binnen bepaalde waarden gegarandeerd kan worden tot het ontwikkelen van een transportverpakking voor hightech onderdelen voor zonnepanelen, machinestraten, vliegtuigen of supportonderdelen voor de belangrijkste zeilwedstrijd ter wereld.
Verpakkingen kunnen worden voorzien van schokdemping, oprijplaten, hijsogen, en naar wens standaard, zeewaardig of corrosie-werend uitgevoerd of zelfs onder vacuüm en in voorkomende gevallen worden de verpakkingswerkzaamheden op klantlocatie uitgevoerd.
Met het oog op het milieu en de kosten zijn er ook lichtgewicht tertiaire verpakkingen ontwikkeld voor met name luchtvrachtzendingen.
Op basis van onze kennis van hout als grondstof is er inmiddels ook veel ervaring opgedaan betreffende het gebruik van houten vlonders in magazijn stellingen. Deze kennis wordt gedeeld met zowel Magazijn inrichters als eindgebruikers.
Daarnaast beschikken wij over ruime ervaring op het vakgebied pallets en palletpooling.
De afgelopen jaren hebben wij diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland mogen adviseren en assisteren op het gebied van assetmanagement en pallet optimalisatie met substantiële kostenbesparingen en soms ook een veiliger werkomgeving als resultaat.

Diensten

  • Analyse, ontwerp en optimalisatie van transport en distributieprocessen.
  • Coachen van betrokkenen naar een professioneler en meer klantgerichte werkwijze.
  • Bekend met ritplanning software van meerdere leveranciers.
  • Veranderingsprocessen realiseren op basis van kennis, kwaliteit en acceptatie.

Kennis onlangs aangevuld met opleidingen voor Prince2 en Lean Six Sigma.

Referenties

Terug naar alle leden