Skip to main content
Duurzaamheid adviseur

Het belang van een duurzaam oogmerk

OntdekAdvies aanvragen

Het zal u zonder twijfel zijn opgevallen dat steeds meer bedrijven, binnen en buiten de logistieke branche, actief bezig zijn met het onderwerp duurzaamheid. In een tijd waar het klimaat zich steeds nadrukkelijker manifesteert, is het voor veel partijen belangrijk om aan de doelgroep te tonen dat dit probleem erkend wordt. Veel van de activiteiten die binnen de logistieke sector worden uitgevoerd, met op de eerste plek transport, hebben een grote impact op het milieu.

Behalve het verduurzamen van transport, bijvoorbeeld door elektrisch(er) te gaan rijden of transportroutes efficiënter te maken, kiezen veel bedrijven er ook voor om op andere vlakken te verduurzamen. Hierdoor kan de impact op het milieu gecompenseerd worden.

Advies aanvragen

Slimmer verpakken met duurzame verpakkingsmaterialen

Met de extreme groei van e-commerce worden dagelijks tienduizenden pakketjes in ons land verzonden. De komende jaren lijkt deze groei alleen nog maar verder toe te nemen, net als de bijkomende co2-uitstoot. Dit kan worden aangepakt door pakketjes slimmer te verpakken en dit te doen met duurzaam verpakkingsmateriaal. Een van de praktijkvoorbeelden hiervan is het verpakken van producten met zo min mogelijk loze ruimte. Hierdoor wordt opslagruimte bespaard en kunnen er meer pakketjes met dezelfde vrachtwagen getransporteerd worden. Een andere trend is het kiezen voor duurzaam verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld door te kiezen voor recyclebare of biodegradeerbare verpakkingen!

Van het verhogen van de voertuigefficiëntie tot duurzamer inkopen

De mogelijkheden om uw bedrijf of de logistiek te verduurzamen zijn eindeloos. Steeds meer bedrijven onderzoeken naar de mogelijkheden om duurzaamheid een belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering te laten spelen. Ook in de logistieke sector. De bij Vela aangesloten adviseurs hebben de afgelopen jaren een groot deel van deze bedrijven geholpen met de verduurzaming van logistieke processen. Dit kan gaan om activiteiten als het duurzamer inkopen tot het verhogen van de voertuigefficiëntie of het invoeren van duurzaam verpakkingsmateriaal. Wat uw doelen op het gebied van duurzaamheid ook zijn: Vela kan u aan de juiste adviseur koppelen om u hierbij te helpen!

De vijf voordelen van een Vela adviseur

Als u besluit om een Vela adviseur in te schalen om u te adviseren op het gebied van duurzaamheid, kunt u altijd rekenen op de vijf volgende voordelen;

  1. Deskundig en onafhankelijk
  2. Zorgvuldig, integer en onpartijdig
  3. Mogelijkheid tot second opinion bij geschillen
  4. Vervanging door andere duurzaamheidsadviseur bij ziekte en/of overmacht
  5. Mogelijkheid tot samenwerking met Vela adviseurs uit andere disciplines

Bent u op zoek naar advies over het verduurzamen van uw logistiek?

Neem dan contact met ons op!

Advies aanvragen