Skip to main content

De zomer is komkommertijd voor logistieke adviseurs.

Niemand is bereikbaar, projecten liggen stil en facturen blijven liggen. Onder deze treurige omstandigheden komt een telefoontje van luchthaven Frankfurt: een pakketje, om precies te zijn voor collega Paul. Het blijken trofeeën van een vakantie in Namibië.

Een week later is de kist gearriveerd, te groot voor de lift of de achterbak van de auto. Er zit niets anders op dat het gevaarte te openen. Tot grote verbazing van Paul verschijnen twee complete beesten, terwijl het echt bustes moesten zijn.

Een week later arriveert de herkansing: een haspel met 400 meter kabel. Paul bekijkt zijn trofee en spreekt de legendarische woorden: “Der Rittmeister is nicht böse aber sehr betrubt”.

Weer twee dagen later belt een aardige juffrouw: “Hoera! We hebben uw pakje gevonden”. Die zending laat Paul door de gang stuiven met onder de arm iets met uitsteeksels in de vorm van hoorns.Kort erna komt hij nog eens voorbij, dit keer met een gewoon pakket. De hoorns blijken los geleverd.

Hij racet naar de receptie om de eerdere verpakking uit de perscontainer te redden. Ik vraag me intussen af wat een haspel met 400 meter kabel waard is.

Jan Haarman

Jan Haarman is zijn loopbaan begonnen als stuurman Grote Handelsvaart. Daarna is hij 10 jaar logistiek manager geweest in de levensmiddelenbranche. Sinds 1986 is hij als zelfstandig adviseur verbonden aan de maatschap Amsterdam Consultants en actief in het vakgebied logistiek. De opdrachtgevers van Amsterdam Consultants bevinden zich in bijna alle sectoren van het bedrijfsleven, zowel het MKB als grote internationale ondernemingen en bij de overheid.

Leave a Reply